diyabet | Konular | Kitaplar

Diyabetliler Vitamin Takviyesi Almalılar mı?





Diyabetlilerin vitamin kullanması gerektiği söyleniyor; fakat vitamin ilacı kullanan çoğu kişide iştah artışı görünüyor.Bu da beraberinde kilo şikayetini getiriyor.Sizde bu durumdan şikayet ediyorsanız, yazılanlara bir göz atın deriz.


Diyabetli insanların bazen vitamin ve mineral ihtiyaçları artar. Eğer kan şekeriniz yüksek seyrediyorsa sık, daha doğru bir ifadeyle çok idrara çıkarsınız. Böylece başta magnezyum, çinko gibi mineraller ve C vitamini gibi suda eriyen vitaminler olmak üzere vücuda gerekli bazı mineral ve vitaminleri idrarla kaybedersiniz. Üstelik bazı diyabetliler zayıflamak için yaptıkları yanlış ve bilinçsiz diyetlerle de bu durumu daha da zorlaştırırlar.


Doğru beslenen ve kan şekerini kontrol altında tutabilen bir diyabetli, yediği yiyeceklerle gereken vitamin ve mineralleri vücuduna alır. Ek olarak vitamin almasına gerek kalmaz. Herşeye rağmen eksiklik geliştiyse doktora danışılmalı ve gerekiyorsa vitamin kullanılmalıdır. Çünkü lüzumsuz yere alındıklarında iştahınız açılabilir, ayrıca bazıları aşırı miktarda alınırlarsa vücutta birikebilirler.

Konular